joi, 18 decembrie 2008
Rafinaria Astra supravietuieste din stocuri
Tranzactie de 380.000 de euro cu 9% din Argos Cluj
Investitorii au mers din nou pe mana SIF-urilor
Astfel, conform uneia dintre aceste prevederi, Erste Bank va putea majora capitalul social al BCR, inainte de listarea acesteia pe bursa, numai cu acordul SIF-urilor sau in conditiile cerute de normele de prudentialitate.
Un grup implicat in afaceri cu Gazprom a facut o oferta de preluare a Rolast Pitesti
Naniero Investments Ltd. ofera 0,0675 lei/actiune, valoarea totala a ofertei fiind de 3,93 mil. euro. Societatea a cumparat in luna aprilie de la cele trei fonduri de investitii care controleaza Rolast, pachete reprezentand putin peste 33% din capitalul Rolast. Oferta de preluare evalueaza Rolast la 5,8 mil. euro.
Baile Felix spera la un profit de 2 mil. euro cu turatia la jumatate
In acelasi timp conducerea companiei se asteapta ca in urma investitiilor pe care le va realiza in urmatorii ani sa ajunga la un profit de peste 30 de milioane de lei noi in 2010.
ARDAF: Presedintele si ceilalti membri ai CA vor fi dati afara saptamana viitoare
Octavian Manastireanu, presedintele CA si cei doi membri Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca vor fi revocati ca urmare a retragerii aprobarii de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in urma cu doua saptamani, dupa dispunerea intrarii Ardaf sub administrare speciala.
Rompetrol a lansat prima statie mobila de distributie a carburantilor
Titlurile a trei companii in faliment, retrase de la tranzactionare
duminică, 14 decembrie 2008
Piata a ramas pe loc, SIF-urile au pierdut 1,5%
Valoarea tranzactiilor s-a pastrat la un nivel bun pentru aceasta perioada, aceasta depasind si ieri nivelul de 10 mil. euro.
"Se anunta o vara interesanta pe Bursa. Sunt optimist moderat in ceea ce priveste evolutia din acest an a Bursei, iar in lipsa unor fenomene negative ma astept la cresteri moderate, in jur de 15-20% pentru indicele BET si putin peste in cazul mediei societatilor de investitii financiare", spune Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest.
Societatile de investitii financiare (SIF) au pierdut ieri in medie 1,5%, in timp ce indicele BET a coborat usor sub maximul istoric stabilit in sedinta de luni.
Valoarea tranzactiilor s-a pastrat la un nivel bun pentru aceasta perioada, aceasta depasind si ieri nivelul de 10 mil. euro.
"Se anunta o vara interesanta pe Bursa. Sunt optimist moderat in ceea ce priveste evolutia din acest an a Bursei, iar in lipsa unor fenomene negative ma astept la cresteri moderate, in jur de 15-20% pentru indicele BET si putin peste in cazul mediei societatilor de investitii financiare", spune Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest.De la inceputul acestui an performanta indicelui BET este de peste 13%, in timp ce BET-FI s-a apreciat cu aproape 18%.
"Nu sunt adeptul evolutiilor de tip calendaristic si de aceea nu cred ca scenariile de anul trecut se vor repeta pe Bursa", mai spune Razvan Pasol.
De altfel, multi brokeri se asteapta la o stabilizare a trendului in timpul verii pentru ca apoi piata sa revina pe cresteri importante, in conditiile in care si pentru piata de capital din Romania este primul an de dupa aderarea la UE.
Indicele BET a pierdut in ultima sedinta 0,08% pe fondul unei valori a tranzactiilor de 11,3 mil. euro (36,4mil. lei).
Actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact au fost din nou in centrul atentiei, titlurile sale asigurand Bursei un rulaj de 0,75 mil. euro (2,4 mil.lei).
Indicele BET-FI s-a corectat cu 1,53%, valoarea tranzactiilor cu titlurile societatilor de invetitii financiare fiind de 7,4 mil. euro (23,8 mil. lei), peste 65% din lichiditatea intregii Burse.
Piata RASDAQ a inregistrat in ultima sedinta un rulaj de 3,6 mil. euro (11,6 mil. lei), actiunile companiei din domeniul panificatiei Boromir facand din nou piata cu un rulaj de peste 1 mil. euro.
Titlurile SIF Transilvania (SIF3) au pierdut ieri 1,72%, intr-o zi in care toate SIF-urile au inregistrat pierderi. Valoarea tranzactiilor cu titlurile companiei s-a ridicat in sedinta de ieri la circa 376.000 de euro (1,21 milioane lei), aflandu-se printre cele mai cautate zece companii de la Bursa. SIF a vandut pachetul de 70% detinut la compania Med Com Prod Medgidia, castigand in urma tranzactiei circa 0,68 milioane de euro (2 milioane de lei).
Actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au pierdut ieri 1,41%, pe fondul unui rulaj de circa 184.000 de euro (591.000 de lei). Scaderea de ieri vine dupa ce titlurile companiei s-au apreciat in ultimele cinci sedinte cu 26,79%. Actiunile combinatului Oltchim au castigat de la inceputul anului peste 54,68%, de la un pret de 0,475 lei/actiune la inceputul lui ianuarie. Ultima tranzactie cu titlurile combinatului chimic s-a perfectat ieri la un pret de 0,7 lei/actiune.
Actiunile Electroputere Craiova (EPT) au sarit ieri cu 14,37%, pe fondul unei lichiditati scazute, de doar 26.000 de euro (83.000 de lei). Titlurile companiei au cunoscut in ultimele sase sedinte cresteri spectaculoase, de peste 14% in fiecare sedinta. Actiunile Electroputere s-au apreciat in ultima saptamana de peste doua ori, de la un pret de 0,245 lei/actiune la inceputul saptamanii trecute. Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a perfectat ieri la un pret de 0,565 lei/actiune.
Actiunile Condmag (COMI) au pierdut ieri 1,06%, pe fondul unei lichiditati de 53.000 de euro (170.000 de lei). Analistii de la Intercapital considera ca actiunile Condmag sunt supraevaluate pe termen scurt prin prisma indicatorilor de evaluare, care se situeaza peste media companiilor din Europa de Vest si de Est care activeaza pe acelasi domeniu. Condmag are o valoare a raportului pret/profit pe actiune de aproape 110, peste media companiilor asemanatoare din Europa.
Actiunile Dafora Medias (DAFR) au pierdut ieri 1,68%, pe fondul unei lichiditati de circa 25.000 de euro (80.000 de lei). Dafora a incheiat saptamana trecuta un contract de credit in valoare de circa 17 milioane de euro (55,6 milioane de lei) cu Banca Transilvania. Creditul va fi rambursat in zece ani si vizeaza refinantarea unor imobilizari financiare. Principalul actionar al firmei este omul de afaceri Gheorghe Calburean, cu o participatie de 48,16%.
Brokerii nu vad o corectie serioasa de la inaltimea noilor maxime
Ei spun ca pe piata romaneasca nu exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste un trend negativ in conditiile in care cresterea economica sutine aprecierea actiunilor, dar ca pericolul ar putea veni de pe pietele externe, a caror eventuala cadere ar afecta si Bursa de la noi.
Corectia nu urmeaza neaparat maximelor istorice. Cred ca o miscare in jos a pietei de la noi ar putea fi determinata de o conjunctura. Trebuie sa privim cu atentie indicatorii de evaluare economica a companiilor listate, dar si evolutia pietelor extrene. Daca la nivel international ar avea loc o corectie, aceasta s-ar resimti cu siguranta si la noi", spune Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital.
Indicele BET a urcat anul trecut cu 22%, randament sub nivelul indicilor de pe mai multe piete emergente, iar cresterea economica a fost una dintre cele mai puternice din regiune, 6,8%.
"Nu vad in viitor o corectie drastica in conditiile in care majoritatea industriilor se dezvolta pe baza aderarii la Uniunea Europeana si cresterii puterii de cumparare", Rares Nilas, directorul general al BT Securities.
Piata de la Bucuresti a ramas insa in urma vecinelor din Europa, desi are rate de crestere ale econmiei peste acestea. De la inceputul anului indicele BET, care urmareste cele mai importante zece actiuni din piata romaneasca, a urcat cu 13%, in timp ce indicele DAX al bursei din Germania a castigat peste 20%.
Indicele companiilor de pe piata NASDAQ a atins luna aceasta maximul ultimilor sase ani pe fondul informatiilor pozitive referitoare la economia Statelor Unite, iar multi analisti de pe Wall Street recomanda precautie sau ordine de vanzare clientilor lor.
"Asa cum am vazut in ultimii ani, corectiile din afara se resimt si la noi, unii dintre investitorii straini amana deciziile de investire, sau chiar ies de pe anumite actiuni, daca au intrat cu un scop speculativ", spune Razvan Pasol.
Brokerii de la noi cred insa ca o corectie la nivel mondial s-ar resimti din plin si pe piata romaneasca de capital, in conditiile in care Bursa din Bucuresti este din ce in ce mai corelata cu evolutia pietelor financiare din afara. Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities, spune ca atunci cand pietele externe sunt in recesiune, Bursa de la noi resimte aceste evolutii negative prin faptul ca lipsesc ordinele de cumparare din partea investitorilor din afara.
Un lucru bun este ca nici ordine de vanzare importante nu apar in aceste perioade din partea strainilor. Chisu spune ca in majoritatea lor investitorii straini se afla pe acumulare in pietele emergente, cum este si cea a Romaniei.
"O observatie personala ar fi ca Bursa de la noi este foarte corelata la scaderi cu pietele externe. De aceea o corectie la nivel international nu are cum sa nu ne afecteze si pe noi. Investitorii straini nu dau ordine de vanzare in aceste situatii, dar lipsa ordinelor de cumparare din partea lor duce la o scadere pe indici. Putine sunt fondurile care intra in Romaania cu scopuri speculative", spune Mihai Chisu.
Piata romaneasca nu a respectat scenariul anului trecut cand "corectia de primavara" inceputa la sfarsitul lui februarie s-a prelungit pana in iunie. Anul acesta corectia a avut loc la inceputul lui martie, dar piata si-a revenit rapid si a atins noi maxime la inceputul acestei saptamani.
"Anul trecut a fost o situatie mai speciala. Au existat corectii pentru ca au fost incertitudini din partea mediului politic. Ma refer aici la incertitudinea aderarii la Uniunea Europeana si la pragul de detinere la societatile de investitii financiare", spune Rares Nilas.
Societatile de investitii financiare (SIF) au realizat pe primele cinci luni si jumatate ale acestui an un randament mediu de 18%, peste cel al celorlalte companii listate. Indicele BET-FI a fost ajutat de o evolutia peste asteptari la nivelul SIF Transilvania, care a urcat de la inceputul anului cu peste 54%.
Compania a profitat de atentia investitorilor gratie faptului ca Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat majorarea de capital. SIF Oltenia, in schimb, se afla chiar sub nivelul la care a deschis anul acesta.
"Ma astept in continuare la o evolutie pozitiva a indicilor pe acest an, in lipsa unor evenimente care sa marcheze negativ piata.
La inceputul anului estimam un randament de 25-30% pentru indicele BET, in timp ce pentru BET-FI rentabilitatea va fi peste aceste valori", spune Razvan Pasol.
Certinvest sparge gheata si investeste in Bulgaria
Horatiu Cercel ofera 2,2 mil. euro pe 34% din Concefa Sibiu
Derularea ofertei vine in contextul in care Horatiu Cercel si-a adjudecat luna trecuta pachetul de control in societate, iar conform reglementarilor pietei de capital el trebuie sa faca o oferta pentru preluarea restului de actiuni.
Horatiu Cercel a achizitionat la inceputul lunii mai un pachet de circa 21% din actiunile Concefa, pentru care a platit 4,36 mil. lei (1,3 mil. euro), ajungand sa controleze 65,32% din companie. Pachetul a fost transferat la pretul de 2 lei/actiune.
Actiunile Concefa au inregistrat anul acesta una dintre cele mai mari cresteri, valoarea companiei pe bursa RASDAQ urcand de la inceputul anului de peste 14 ori.
Grupul de firme Concefa din Sibiu are in derulare o lucrare de constructii la un centru de afaceri compus din doua turnuri gemene pentru firma Paltinis Leasing, parte a grupului Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. El a estimat aceasta investitie la peste 18 mil. euro.
Actionarii firmei de constructii au aprobat in luna aprilie contractarea mai multor credite bancare, in valoare totala de 8,9 mil. euro. Pe langa aceste sume, societatea vrea sa mai atraga de la actionari inca 1,2 mil. euro printr-o majorare de capital, prin aport din partea acestora la valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Decizia va fi discutata in Adunarea Generala de la inceputul lunii viitoare. Grupul Concefa a anuntat ca va investi circa 10 mil. euro in trei proiecte rezidentiale din Sibiu.
Afacerile Concefa SA au urcat anul trecut cu 28%, pana la 53,6 mil. lei (15,2 mil. euro).
KBC Securities evalueaza Impact la 410 mil. euro
Actiunile Impact au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 1,2 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de circa 370 mil. euro.
Activele SIF Muntenia au urcat cu 11,2% in luna mai
Suma activelor nete ale SIF-urilor la finele lunii mai se cifra la peste 9,1 mld. lei (2,8 mld. euro), ceea ce reprezinta un avans de 3,2% fata de luna precedenta. De la inceputul anului activele societatilor de investitii au urcat in medie cu 22,5%, pe fondul cresterilor semnificative inregistrate de actiunile companiilor de pe RASDAQ pe care SIF-urile le au in portofoliu.
Plus de 3,2% pentru FOA
Interes ridicat pentru Boromir Prod inainte de majorarea capitalului
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
Magazinele din SUA incearca sa salveze cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 6 ani cu reduceri de pana la 70%
Un consumator mediu din SUA va cheltui luna aceasta 616 dolari pe cadourile de sarbatori, in scadere cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui sondaj Gallup.
Magazinele au afisat "promotii explozive" pentru a impulsiona cumparaturile in prima zi a sezonului, numita "Vinerea Neagra", aceasta fiind ziua in care, in mod normal, vanzatorii incep sa contabilizeze profiturile anuale.
Zarea a trecut pe pierdere dupa primele sase luni, cu 2,3 mil. euro
lei (5 mil. euro). Rezultatul negativ a fost influentat pe de o parte de pierderile din activitatea curenta a companiei, din care a rezultat o pierdere de 2,7 mil. lei, cat si ca urmare a pierderilor financiare care s-au ridicat in primele sase luni la 5,5 mil. lei. Acestea din urma au fost cauzate de deprecierea leului fata de monedele internationale, se arata in raportul companiei. Actiunile Zarea Bucuresti s-au tranzactionat ultima data la pretul de 0,82 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 9,7 mil. euro.
Transelectrica a incheiat un contract de 33,5 mil. euro cu Areva
Doua zile de cresteri spectaculoase au readus speranta pe Bursa
SIF-urile au reprezentat in ultimele doua sedinte de tranzactionare motorul pietei, dupa ce indicele BET-FI a crescut luni cu 4,45%, pentru ca ieri acesta sa sara din nou foarte puternic, cu circa 8,5%.
Indicele general al pietei, BET-C, a crescut ieri cu 1,2%, in vreme ce indicele celor mai lichide companii din piata, BET, a avansat cu aproximativ 1,6%.
Un avans important, de 3,5%, a fost inregistrat ieri si de BET-XT, indicele reprezentativ al Bursei care cuprinde cele mai lichide 25 de companii din piata, inclusiv SIF-urile.
Cele mai importante cresteri din piata au fost cunoscute ieri de actiunile SIF Oltenia (SIF5), cu un avans de circa 10,5%, precum si de titlurile SIF Muntenia (SIF4) si SIF Transilvania (SIF3), cu aprecieri de 8,6%, respectiv de 8,8%. In plus, titlurile Broker Cluj (BRK) au avansat cu 7,5%, actiunile Altur Slatina (ALT) cu 7,2%, in vreme ce cotatiile BRD SocGen (BRD) au avansat cu 4,2%.
Pe langa aprecierile puternice cunoscute de majoritatea emitentilor, Bursa a adus ieri si unul dintre cele mai mari lichiditati din ultimele luni, tranzactiile cu actiuni din piata ridicandu-se la 10 milioane de euro (35,3 milioane de lei). Nici piata RASDAQ nu a fost neglijata ieri de investitori, rulajul inregistrat de aceasta, de 1,6 milioane de euro (5,6 milioane de lei), fiind peste media ulimelor luni.
Grupul societatilor de investitii financiare a inregistrat ieri tranzactii cumulate in valoare de 6 milioane de euro (21,2 milioane de lei), reprezentand 60% din piata.
De altfel, SIF Moldova (SIF2) a atins cel mai mare rulaj din piata, de 1,5 milioane de euro (5,5 milioane de lei), urmat indeaproape de titlurile SIF Oltenia (SIF5), cu o lichiditate de 1,4 milioane de euro (4,9 milioane de lei).
Pe piata RASDAQ, cel mai mare rulaj a fost inregistrat de titlurile Siderma Bucuresti (SIDR), de 0,5 milioane de euro (1,7 milioane de lei), urmat de actiunile Comnord Bucuresti (COSC), cu un rulaj de circa 250.000 de euro (0,9 milioane de lei).
O stire pozitiva pe plan international a fost ieri scaderea pretului petrolului pana la un nivel de circa 108 dolari pe baril, in conditiile in care pagubele produse de uraganul Gustav asupra unitatilor de productie din Golful Mexic au fost limitate.
Mai multe rafinarii importante din SUA au spus ca verificarile preliminarii de luni au aratat ca unitatile proprii nu au fost afectate de Gustav.
Operatorii din apropierea coastei au anuntat ca senzorii au indicat ca principalele platforme au ramas in locul dinantea trecerii uraganului, dar Shell, cel mai mare producator din regiune, a precizat ca ar putea dura trei-cinci zile pentru reinceperea operatiunilor.
Brokerii: Era normal sa creasca dupa ce a scazut atat de mult in ultimele luni
Este un lucru cert ca atunci cand piata scade rapid va reveni cu aceeasi intensitate. In ultimele doua zile s-au anulat din scaderile lunii august, atunci cand am avut parte de corectii nejustificate, venite pe baza unei presiuni la vanzare si a lipsei de investitori. Rapoartele privind economia Romaniei sunt bune, perspectivele de asemenea, iar actiunile au ajuns la preturi extrem de mici, inclusiv SIF-urile", sustine Rares Nilas, directorul general al societatii de brokeraj BT Securities.
Unii brokeri sustin ca stirile pozitive din ultimele zile, cum sunt cresterea economica record a Romaniei sau scaderea pretului petrolului, au adus mai multi investitori in piata, chiar si fonduri straine, care au fost foarte discrete in ultimele luni.
"Cred ca au fost ordine de afara, acestea intrand in piata dupa ora 11-12. Posibilii investitori straini au fost atrasi probabil de anuntul de luni privind cresterea economica a Romaniei, precum si faptul ca au stat prea mult timp in afara pietei noastre", spune Octavian Dragolea, seful sucursalei din Bucuresti a IFB Finwest.
"Nu ma asteptam la un rebound atat de puternic al SIF-urilor ieri. Volumul tranzactionat in ultimele zile a atras cu siguranta atentia, fiind superior mediei inregistrata in ultima luna. S-au simtit niste jucatori mai mari in piata insa nu cred ca motivul cresterii puternice a constat in prezentarea rezultatelor economiei nationale, destul de predictibile de altfel", crede Georgiana Pacesila, broker la Confident Invest.
Brokerii care lucreaza preponderent cu fonduri straine sunt insa mai rezervati cu privire la cresterile din ultimele doua zile sustinand ca e prematur sa se vorbeasca despre o revenire a investitorilor straini.
"N-as putea spune ca a revenit apetitul investitorilor pentru investitiile la Bursa. Cred ca este vorba despre o corectie tehnica dupa scaderile puternice din ultima perioada, cand piata a fost caracterizata de un pesimism excesiv. Poate fi si efectul rezultatelor macroeconomice anuntate pe primul semestru, dar si o conjunctura favorabila determinata de scaderea pretului titeiului. Pana la revenirea investitorilor pe Bursa mai e insa drum lung", sustine Liviu Giugiumica, directorul general al UniCredit CA IB Securities.
Cresterile puternice din ultimele doua zile sunt puse si pe seama lichiditatii reduse de pe Bursa, care a favorizat si scaderile dramatice din ultimele luni. Chiar daca valoarea tranzactiilor a depasit ieri 12 mil. euro, acestea se situeaza inca mult sub nivelul din urma cu un an.
"Un motiv pentru cresterile puternice de ieri este si lichiditatea scazuta a pietei. Este mult mai usor de ridicat cotatiile cu o suma mica de bani. Actiunile au scazut pana la un nivel la care nu mai era nici o logica pentru alte pierderi. In plus, analizele fundamentale spun ca actiunile sunt bune de cumparat", spune Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.
El sustine insa ca un motiv ar putea fi si lupta de la varful conducerii SIF Oltenia.
"Posibile motive ar putea fi gasite in scaderile nejustificate ale cotatiilor din ultimele luni, probabil si a datelor foarte bune venite de la Uniunea Europeana, insa cel mai important este scandalul de la SIF Oltenia, unde doi actionari importanti pot porni o lupta pentru conducere. Este normal ca daca se doreste o impunere a unuia dintre actionari pretul titlurilor sa nu scada, ci dimpotriva sa creasca. Lupta pentru putere a dus mereu la cresterea cotatiilor societatilor", explica Ceuca.
SIF Oltenia (SIF5) a inregistrat ieri cea mai mare crestere din grupul SIF-urilor, 10%, in timp ce indicele BET-FI a crescut cu 8%. Cresterea SIF-urilor a fost sustinuta si de raportul favorabil emis la sfarsitul saptamanii trecute de Raiffeisen Capital&Investment (RCI), desi brokerii sustin ca nu acesta a fost factorul determinant.
"Nu cred ca raportul celor de la RCI a dus neaparat la cresterile puternice de ieri. Asta ar insemna ca orice companie mai puternica sa poata duce pretul actiunilor dupa targetul stabilit. Previziunile lor au fost bune, insa este greu sa duci atat de sus preturile dupa un raport. Este necesara in continuare inca o crestere de 5-6%, pentru a recupera toata corectia din luna trecuta. Daca vom reusi sa ajungem la preturile de la inceputul lunii august, atunci putem vorbi de un trend ascendent. Trebuie sa mai asteptam insa cateva zile pentru a vedea cum va evolua piata", spune Rares Nilas.
Octavian Dragolea sustine ca nu doar cei de la RCI au recomandat cumpararea in ultima perioada, insa probabil ca raportul acestora a avut un impact mai puternic.
El crede ca evolutia din ultimele doua zile ar putea reprezenta un nou inceput, cu conditia de a renunta insa la a face comparatii intre Bursa noastra si pietele externe. "Nu ma astept sa avem parte numai de cresteri in continuare, dar sper ca sedintele trecute sa fie un semnal bun si pentru ceilalti investitori din piata".
Pentru toata lumea insa, evolutia Bursei de la Bucuresti ramane sub semnul pietelor externe.
"Conditia esentiala pentru ca fondurile straine sa revina cu plasamente substantiale la BVB este situatia financiara internationala, asa ca ar trebui sa privim in continuare cu atentie spre marile economii ale lumii. Atractivitatea emitentilor BVB nu a crescut peste noapte de aceea nu cred ca situatia din sedinta trecuta trebuie sa fie considerata ca un semnal al unei reveniri, fiind nevoie de o confirmare", conchide Georgiana Pacesila.
BCR fuzioneaza doua fonduri de obligatiuni, cu active de 150 mil. lei
"Vom face prima fuziune din piata fondurilor mutuale intre fondul BCR Obligatiuni si BCR Clasic. Acest demers va avea loc dupa ce noul regulament al fondurilor de investitii va fi aprobat", a spus Dragos Neacsu, presedintele BCR AM.
In prezent, divizia de administrare din cadrul grupului BCR este lider pe piata fondurilor mutuale, controland aproape 30% din activele de 921 mil. lei (260 mil. euro) ale industriei la sfarsitul lunii iulie, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Societatea administreaza un portofoliu de opt fonduri, printre cele mai diversificate din piata, fondul BCR Obligatiuni inregistrand cele mai consistente subscrieri de la inceputul anului. Lansat la sfarsitul anului trecut, BCR Obligatiuni dispune de active nete in valoare de 123,6 mil. lei (35 mil. euro) de la un total de peste 2.700 de investitori, potrivit informatiilor furnizate ieri de administrator. Al doilea fond de obligatiuni din portofoliul BCR, respectiv BCR Clasic, a fost lansat in urma cu sase ani, raportand ieri active nete in valoare de aproximativ 32,5 mil. lei (9,2 mil. euro) de la aproape 6.900 de investitori. Prin fuziunea celor doua fonduri, BCR Asset Management va administra cel mai mare fond mutual, cu active care vor depasi pragul de 150 mil. lei, ceea ce ar facilita iesirea fondului pe pietele externe de obligatiuni.
"BCR Obligatiuni a atras in ultimele cinci luni subscrieri de 110 mil. lei, de la entitati din afara grupului. Investitorii de retail detin o pondere de 60% din activele atrase de fond", a continuat Neacsu.
Alaturi de investitorii individuali, la fondul BCR Obligatiuni au mai investit intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si angajatii BCR care detin o pondere de 10% din activele atrase de fond.
La sfarsitul primului semestru, BCR Obligatiuni a investit aproape 14% din activele de 72,5 mil. lei in obligatiuni corporative emise de Erste Bank, Volksbank, BRD-SG si Dexia, aproape 71% din active find plasate in depozite bancare, potrivit raportului semestrial de administrare. BCR Obligatiuni a marcat un randament de 5,3% in primele sase luni ale anului.
Creteanu si-a redus cu 29% castigul la Comnord
Scaderea profitului a venit pe fondul afacerilor mai mici, care s-au redus in aceeasi perioada cu 27%, pana la 95,3 mil. lei (aproape 26 mil.
Transelectrica: Dupa un an foarte bun vine unul slab
"Daca lucrurile nu se schimba in ceea ce priveste modul de reglementare o sa o alterneze tot asa, un an cu rezultate exceptionale si altul cu rezultate mai slabe", spune Razvan Purdila, seful directiei de strategie, cooperare internationala si piata de capital din cadrul Transelectrica.
Aceasta deoarece Transelectrica are cea mai mare parte a veniturilor si cheltuielilor reglementate, iar orice depasire a nivelurilor stabilite cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) se deduce sau se adauga la veniturile si costurile anului urmator.
Piscan, EFG: Pozitiile speculative s-au diminuat ieri
Indicele societatilor de investitii financiare BET-FI, care a avansat in doar doua zile cu 13,3%, a pierdut ieri 2,7%. De altfel, indicele celor mai lichide zece companii din piata, BET, a scazut la randul sau cu 0,66%, in vreme ce indicele general al pietei, BET-C, s-a depreciat cu circa 0,8%. "Ma asteptam la corectii, era normala o astfel de sedinta. Am avut ordine in piata si vom vedea zilele urmatoare daca piata va continua sa creasca sau nu. In orice caz, cred ca pozitiile speculative au iesit ieri, iar in cazul in care piata va mai scadea, o va face datorita factorilor externi", spune Mihai Piscan, broker la EFG.
Lichiditatea pietei a scazut in comparatie cu sedinta de marti pana la un nivel de 7 mil. euro (24,8 mil. lei) la nivelul intregii piete. Bursa a inregistrat tranzactii cu actiuni in valoare de 6 mil. euro (21,4 mil. lei), in vreme ce piata RASDAQ a atras investitii totale de 0,9 mil. euro (3,4 mil. lei).
Cel mai mare rulaj de la Bursa a fost inregistrat ieri de titlurile Banca Transilvania (TLV), in valoare de 1,3 mil. euro (4,5 mil. lei). De altfel, actiunile bancii, impreuna cu titlurile Petrom (SNP), au fost singurele titluri importante din piata care au inregistrat cresteri, de circa 0,7%, respectiv de 1,4%. Cea mai importanta pierdere a fost atinsa de titlurile SIF Muntenia (SIF4), de 3,5%. "Lichiditatea a fost buna ieri, peste media lunii trecute. Trebuie sa uitam de sedinta de marti, care a avut parte de o evolutie nemaiintalnita in acest an", spune Piscan.
Cea mai mare pierdere a fost atinsa ieri de titlurile Azumures (AZO), care au pierdut 4,7%, in vreme ce titlurile Amonil (AMO) s-au depreciat cu 4,2%. Corectiile celor doua societati au venit dupa ce, marti, Impact a inregistrat un avans de 6,9%.
Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) au pierdut in sedinta trecuta 1,8%, pe fondul unui rulaj de 0,4 milioane de euro (1,4 milioane de lei). Corectia de ieri vine dupa ce titlurile societatii de investitii financiare au sarit in ultimele doua sedinte cu circa 11,3%, crescand de la un pret de 1,51 lei/actiune vineri, la un nivel de 1,68 lei/actiune marti. In sedinta trecuta, ultima tranzactie cu titlurile SIF Banat s-a perfectat la un pret de 1,65 lei/actiune.
Actiunile SIF Moldova (SIF2) au scazut ieri cu 3,4%, valoarea tranzactiilor cu titlurile societatii ridicandu-se la circa 0,8 milioane de euro (2,7 milioane de lei). Actiunile SIF-ului au avansat marti cu circa 6,6%, dupa ce au inceput saptamana cu un alt avans important, de aproape 4,4%. Titlurile societatii au cunoscut in ultimele sase sedinte un avans de circa 18,7%, crescand de la un pret de 1,5 lei/actiune la inceputul saptamanii trecute, la un nivel de 1,78 lei/actiune marti.
Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au pierdut ieri 1,6%, pe fondul unei lichiditati de 0,7 milioane de euro (2,4 milioane de lei). Pierderea din sedinta trecuta a venit dupa ce titlurile societatii au avansat in primele doua zile din saptamana cu 14,1%, de la un pret de 0,815 lei/actiune la sfarsitul saptamanii trecute, la un nivel de 0,93 lei/actiune marti. Ultima tranzactie cu titlurile SIF Transilvania s-a perfectat ieri la un pret de 0,915 lei/actiune.
Titlurile SIF Muntenia (SIF4) s-au corectat ieri cu 3,5%, pe fondul unui rulaj de circa 0,8 milioane de euro (2,7 milioane de lei). Titlurile societatii au crescut in primele doua sedinte cu 12,3%, avansand de la un nivel de 1,01 lei/actiune vineri, la 1,14 lei/actiune marti si recuperand pierderea inregistrata in august, de 6,9%. Ultima tranzactie cu titlurile SIF Muntenia s-a perfectat ieri la un pret de 1,1 lei/actiune.
Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au pierdut ieri circa 3,2%, dupa ce ultimele patru sedinte acestea inregistrasera un avans puternic, de 18,75%. De altfel, cea mai mare apreciere a fost atinsa marti, atunci cand titlurile SIF Oltenia au crescut cu aproape 10,5%. Pierderea de ieri a venit pe fondul unei lichiditati de 0,8 mil. euro (2,8 mil. lei), printre cele mai mari din piata. Ultima tranzactie cu titlurile SIF Oltenia s-a perfectat la un pret de 1,84 lei/actiune.
Ciorcila spera sa faca din zece actiuni ieftine una scumpa la TLV
Actionarii Bancii Transilvania au aprobat consolidarea valorii nominale a actiunilor de la 0,1 lei la 1 leu si programul de rascumparare a maxim 5% din actiuni in vederea stabilizarii pretului de pe Bursa.
"In urma majorarilor de capital din ultimii ani am produs un numar extrem de mare de actiuni. Practic am ajuns sa avem mai multe actiuni decat companiile mari din SUA. Acesta a fost principalul motiv pentru care am hotarat consolidarea valorii actiunilor. Credem insa ca aceasta masura va oferi si un plus de stabilitate pretului actiunilor", a declarat pentru ZF Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.
In prezent, Banca Transilvania are 10,291 de miliarde de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei. Dintre companiile listate pe Bursa de la Bucuresti doar Petrom (SNP) si Rompetrol Rafinare (RRC) au mai multe actiuni, cu 56,64 mld. actiuni, respectiv 21,1 mld. actiuni. In comparatie, Citibank si Bank of America, doua dintre cele mai mari banci din SUA, au in jur de 5 mld. actiuni.
In cadrul operatiunii de consolidare, actionarii Bancii Transilvania vor primi o actiune cu valoarea nominala de 1 leu pentru fiecare 10 actiuni detinute la data de inregistrare, stabilita pentru 19 septembrie, numarul total de actiuni urmand sa se reduca la circa 1,05 miliarde. Teoretic, aceasta operatiune nu are niciun efect asupra capitalizarii bancii, astfel ca pretul actiunilor pe Bursa ar trebui sa creasca de 10 ori, de la circa 0,3 lei in prezent la aproape 3 lei.
Ultima operatiune de acest fel de pe Bursa a fost derulata de catre BRD in 2005. Cea mai mare banca listata a realizat atunci o operatiune mai complexa in cadrul careia a realizat o majorare de capital, prin marirea valorii nominale a actiunilor de la 0,3 lei la 0,5 lei, concomitent cu o consolidare a valorii actiunilor de la 0,5 lei la 1 leu. Titlurile BRD au fost suspendate atunci de la tranzactionare timp de doua luni, la revenirea pe Bursa capitalizarea bancii crescand cu 30% peste valoarea anterioara. Atunci insa Bursa se afla pe un trend ascendent, iar celelalte actiuni din piata crescusera destul de mult cat timp BRD a fost suspendata.
duminică, 23 noiembrie 2008
Si de la Londra, vezi cum muncesc oamenii tai din Buhusi
Constitutia e una, legea electorala - alta
vineri, 19 septembrie 2008
Blestemul Balonului de Aur
Sevcenko este detinatorul prestigiosului trofeu din anul 2004, pe atunci, “Seva” era pe val, marca pe banda rulanta pentru AC Milan si era idolul tribunelor. Incet-incet, “Tarul” a inceput sa se stinga, totul culminand cu transferul la Chelsea, acolo unde prietenul Abramovici il astepta cu bratele deschise. A costat aproximativ 44 de milioane de euro, iar acum este cotat de “The Blues” undeva pe la 17 milioane, la o distanta de numai un si jumatate.
Pe aceeasi traiectorie se inscrie si vedeta Barcelonei, Ronaldinho, cel care a fost coplesit si el de castigarea Balonului de Aur (2005). Pentru “Ronnie” au urmat evolutii tot mai sterse dupa ce le-a aratat suporterilor de pe Nou Camp distinctia pentru cel mai bun fotbalist al lumii.
“Il sustin total pe Rijkaard, stie cel mai bine ce face si cred ca e o decizie inteleapta sa-l tina pe Ronaldinho pe banca de rezerve”, a precizat, de curand, Johan Cruyff in legatura cu faptul ca “Dintosul” nu prea mai are loc in primul 11 al “extraterestrilor”.
duminică, 8 iunie 2008
DAL Star - VAN Canucks
DET Red Wings - CAL Flames
Finlanda - Canada
Buffalo Sabres - New York Rangers
NY Rangers - BUF Sabres
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks
Buffalo Sabres - New York Rangers
SJ Sharks v DET Red Wings
New Jersey - Ottawa Senators
New Jersey Devils - Ottawa Senators
Sharks v Red Wings
VAN Canucks - ANA Mighty Ducks
BUF Sabres v NY Rangers
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks
Rusia - Danemarca
Belarus - Cehia
Ucraina - Finlanda
Ucraina - Finlanda
SUA - Austria
OTW Senators - NJ Devils
SJ Sharks - DET Red Wings
Detroit vs San Jose
New Jersey Devils -Ottawa Senators
Detroit Red Wings - San Jose Sharks
New Jersey Devils - Ottawa Senators
vineri, 4 aprilie 2008
marți, 4 martie 2008
Pariuri Gratis
Bine ai venit pe situl nostru, locul unde vei afla totul despre pariuri online, agentii de pariuri sportive, poker, jocuri de casino, table, bingo, totpot, supertoto, moneybookers, bonusuri, carduri si multe alte informatii care ar trebui sa le detina orce jucator sau pur si simplu orice parior care vrea sa faca bani din acest hobby.
De asemenea va punem la dispozitie un serviciu de livescore (rezultate live din fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei) si statistici sportive cu clasamente la zi pentru o gama variata de sporturi si competitii, atat din tara cat si din strainatate.
Puteti sa va inspirati din alegerile tipsterilor nostrii profesionisti atunci cand luati decizia importanta de a plasa un pariu, printr-un simplu click la sectiunea Biletul Zilei.
duminică, 24 februarie 2008
Olympique Lyon - Metz
sâmbătă, 16 februarie 2008
MESZAROS: 'SUNTEM MAI BUNI DECAT IN TUR'
Formatia ardeleana a revenit ieri în tara, dupa doua saptamâni petrecute în Antalya, în care au disputat si sase partide de verificare, bilantul clujenilor fiind de doua victorii, doua egaluri si tot atâtea înfrângeri.
“A fost un turneu de pregatire foarte bun în care am încercat sa integram jucatorii noi si sa ne formam o parere despre jucatorii pe care ne vom baza în retur. Am întâlnit echipe puternice în Antalya, chiar daca nu au fost adversari cu nume. Cred ca echipa este mai puternica decât în tur”, a declarat Alpar Meszaros.
In aeronava care a adus Universitatea la Cluj s-au aflat si noile achizitii, brazilianul Baiano si fundasul Dorin Radoi, portarul belgian Pieter Merlier urmând sa soseasca abia duminica. Surprizele lotului clujean au fost fundasul Brito, despre care oficialii lui “U” declarasera ca nu va fi pastrat în lot si mijlocasul defensiv Edson, adus de la Santa Cruz.
COSTEA ATACA!
Pus pe liber dupa venirea tandemului Dobos - Meszaros, Sergiu Costea (foto) spune ca l-a deranjat felul în care conducatorii lui “U” s-au comportat cu el si se gândeste sa dea în judecata fosta echipa.
Jucatorul promovat de “U” în perioada în care antrenor era Ioan Ovidiu Sabau a lansat un atac virulent la adresa alb-negrilor. “Nu mi-a placut deloc modul în care s-au comportat cu mine, mai ales ca am venit la Cluj de la mai bine. Nu am nicio problema ca m-au dat afara, ma deranjeaza însa modul în care m-au tratat”, a declarat Sergiu Costea. Jucatorul are de recuperat de la “U” salariile pe lunile decembrie si ianuarie, dar spune ca nu lipsa banilor l-a suparat cel mai mult, ci faptul ca s-au facut diferentieri între el si alti fotbalisti. “Nu m-au platit din noiembrie, dar nu asta este principala problema. M-a deranjat ca am fost cu echipa în cantonament la Sovata si în autocar ne-au spus ca avem contractele achitate la zi. Când am venit acasa, nu aveam niciun ban pe card, dar ceilalti colegi îsi primisera salariile. Când am mers la club sa întreb ce s-a întâmplat, mi-au spus ca nu sunt bani, dar în fata mea îl platisera pe unul dintre colegii dati afara în iarna”, a povestit Sergiu Costea situatia ingrata în care s-a aflat.
In aceste conditii, Costea se gândeste sa apeleze la Comisia pentru Statutul Jucatorului, dupa ce Adrian Olah si Martin Tudor au facut acelasi lucru. “Eu nu as vrea sa se ajunga pâna acolo, pentru ca nu este fairplay sa faci aceste lucruri, dar, daca nu îmi vor da banii, nu am de ales. Eu mai astept sa vad ce au de gând sa faca. Nu vreau sa fac rau clubului, dar ei nu au fost corecti fata de mine, si acest lucru ma supara”, a conchis fotbalistul, care va decide azi daca va juca în retur la ISCT sau la Unirea Alba Iulia.
vineri, 15 februarie 2008
RAPID, LA JUDECATA CU SPONSORI
Mai precis, rapidistii cer in instanta plata unei datorii de 119 000 euro la care se adauga dobanzi si penalitati pe baza unui contract incheiat in noiembrie 2006 care prevedea ca pentru suma de 200 000 euro plus TVA, "giulestenii" sa poarta pe tricouri sigla Omniasig in returul sezonului 2006/2007 si in turul sezonului 2007/2008.
LEONARD, ANIVERSAT IN CANTONAMENT
luni, 11 februarie 2008
STAN: "MECI INUTIL CU STEAUA ROSIE"
Dupa partida amicala pierduta de Otelul Galati, 1-7 cu Steaua Rosie Belgrad, directorul general Marius Stan a declarat ca regreta disputarea acestui meci. "Regret ca am disputat acest joc, care pana la urma nu ne-a ajutat cu nimic. Daca partida ar fi avut loc luni, am fi folosit si noi cea mai buna formula, dar asa nu puteam sa utilizam prima garnitura la 24 de ore de la meciul cu CFR Cluj, unul foarte solicitant de altfel. Steaua Rosie are o echipa foarte tare, iar echipa noastra, alcatuita in majoritate din solutii de rezerva, nu-i putea tine fata. Pana la finalul cantonamentului nu mai jucam niciun meci amical, s-a acumulat o oboseala evidenta, programul a fost infernal si am risca sa ne accidentam jucatorii", a declarat Stan.
miercuri, 6 februarie 2008
Astra pariuri Sportive
Cei doi Moreno încearcă să se adapteze cât ma uşor la jocul din România, unde fotbalul este mai direct decât cel din Columbia."Pepe si Dayro mi-au zis ca aici jocul e mai rapid decât în Columbia. Acolo se joaca foarte mult pe laterale, aici se joaca mereu în fata si implicit mai repede. Imi place jocul practicat de Dica, Neaga, Petre Marin şi Ovidiu Petre."
marți, 5 februarie 2008
Astra pariuri Sportive
Comentariul LIVE al meciului:
Min. 90 Fluier final!
Min. 82 Cadu egaleaza dintr-o lovitura de la 11 metri dupa un penalty acordat in urma unui hent
Min.64 Semedo incearca o pasa in fata portii pentru Fabbiani insa portarul advers are o interventie buna si retine din fata argentinianului
Min. 61 Hirschfeld scoate cu greu o lovitura libera executata de Slovan!
Min. 56 A doua bara a clujenilor: dupa o recentrare cu capul de la Tony, reluarea lui Fabbiani izbeste bara transversala
Min. 53 Bara Fabbiani! Sansa mare de egalare pentru CFR!
Min. 50 Au intrat Trica si Leao in locul lui Peralta si Minteuan.
Min.46 Schimbare la pauza: Intra Tony in locul lui Panin
Min. 46 A inceput repriza a doua
Min 45: Pauza
Min 41: CFR reuseste sa domine si sa isi creeze ocazii, dar nu ajunge sa concretizez pe tabela
Min 35: Clujenii preseaza, in cautarea egalarii, dar Fabbiani iroseste o lovitura libera de la marginea careului
Min 31: Gol CFR 1-2: CFR Cluj arata primele semne de trezire, Semedo punctand elegant, pe langa portar, dupa o faza la care a fost lansat pe culoar de Fabbiani, portughezul desprinzandu-se in viteza de fundas
Min 27: Clujenii nu reusesc sa combine eficient, par debusolati de evolutia scorului si a partidei
Min 21: Gol Slovan: Cehii se desprind la 2-0 dupa o faza de contaatac clasica, faza finalizata din centrul careului
Min 14: Gol Slovan: Slovan deschide scorul, dupa o centrare inselatoare, fundasii clujeni gresesc interceptia, iar un atacant advers inscrie cu un sut imparabil sub bara
Min 8: Fabbiani trece de putin pe langa gol, in urma unei lovituri de colt, argentinianul rateaza de putin contactul cu balonul
Min 6: CFR joaca in viteza, incearca sa isi impuna ritmul din start in fata unor adversari periculosi
Min 1: Incepe partida
CFR incepe in formula: Hirschfeld - Panin, Cadu, De Sousa, Dorsin - Minteuan, Dani, Semedo, Peralta - Culio, Fabbiani.
luni, 4 februarie 2008
Astra pariuri Sportive
"Vrem sa jucam in Cupa UEFA, iar cea mai buna oportunitate o constituie Cupa Romaniei unde trebuie sa accedem in finala. Sunt dispus sa ii rasplatesc pe baieti cum nu au visat, o sa pun la bataie o prima prin care jucatorii sa castige cat intr-un sezon intreg" a afirmat, luni, Constantin Bucur.
sâmbătă, 2 februarie 2008
MARA: "NU CRED CA L-AM PIERDUT PE STELICA"
Fotbalistii Unirii Urziceni s-au întors vinweri seara din cantonamentul din Spania. Din lotul care a aterizat pe aeroportul “Henry Coanda” nu a facut parte sI portarul Bogdan Stelea, cel care a avut o disputa verbala cu antrenorul Dan Petrescu în urma careia a parasit cantonamentul de la Oliva Nova. Daca Petrescu nu a vrut sa faca nici o declaratie la sosire, confirmând doar faptul ca Stelea a plecat, mijlocasul Bogdan Mara a spus: “Nu cred ca l-am pierdut pe Bogdan Stelea. Cu siguranta situatia ivita se va rezolva si Bogdan va reveni alaturi de noi si va continua munca pe care a început-o. In cantonament se acumulueaza multe tensiuni, oboseala fizica si psihica sI mai exista astfel de iesiri. La noi cred ca se va rezolva aceasta problema. Am vorbit cu Stelica si va reveni la echipa”. Mihai Stoica, managerul general, ramas în Spania, ne-a precizat: “O decizie în privinta lui Stelea va fi luata luni”. Nici nu au venit bine din Spania ca fotbalistii din Urziceni vor pleca duminica în Antalya (Turcia), unde vor juca cinci partide amicable, dupa urmatorul program: pe 5 februarie – cu Buducnost (Muntenegru), pe 7 – cu Saturn Moscova (Rusia), pe 10 – cu Groclin (Polonia), pe 13 – cu Chunam Dragons (Coreea de Sud), iar pe 14 – cu FC Harkov (Ucraina).
UNIREA URZICENI, LOCUL 3 IN TURNEUL DE LA PEGO
Echipa pregatita de Dan Petrescu a ocupat locul al treilea al turneului de la Pego (Spania), invingand cu 6-5 (dupa penalty-uri) echipa austriaca de prima liga Austria Karnten, anunŢă site-ul oficial al clubului ialomiţean. Dupa 90 de minute scorul a fost egal, Bogdan Stancu fiind autorul golului Unirii ('51 din penalty). Loviturile de departajare au fost transformate de: B. Stancu, Galamaz, Brandan, Apostol, Bilasco si Balint, iar Zakula a aparat o lovitura de la 11 m a adversarilor. Dan Petrescu a început meciul cu: Arlauskis - Balint, D. Munteanu, Galamaz, Bordeanu - C. Petre, Brandan, Luisinho, Cr. Constantin - Onofras, Danalache. Au mai jucat: Zakula, B. Stancu, Bilasco, Mara, Nicu, I. Apostol, Crisan.
"PROBABIL MA LAS"
INTERVIU / BOGDAN STELEA Portarul crede ca sunt sanse minime sa continue la Urziceni si ia în calcul varianta retragerii. Bogdan Stelea a povestit ieri pentru ProSport cum s-a ajuns la acest deznodamânt, desi pâna de curând era unul dintre favoritii lui Dan Petrescu. De ce ai plecat din cantonament? Pai ce era sa fac? Antrenorul mi-a spus sa plec si am plecat. De la ce a pornit conflictul? Imediat dupa meci, Dan Petrescu mi-a reprosat golul primit si mi-a spus sa îmi fac bagajele. Asa din senin? Nu i-ai dat nicio replica? Ba da, am raspuns la provocare. A fost un schimb de replici, dar nu vreau sa intru în amanunte. Ideea este ca antrenorul mi-a zis sa plec, iar eu m-am conformat. Te-ai întors acasa? Nu, sunt înca în Spania. Probabil voi veni saptamâna viitoare. Ai vorbit cu conducerea clubului, cu patronul? Sigur ca da, dar nu s-a schimbat nimic. Vom vedea ce se va întâmpla. Dar nu prea cred ca mai este vreo cale de întoarcere, sunt sanse minime sa ramân la Unirea. Iti vei gasi alta echipa? Este posibil, sper sa îmi gasesc în cel mai scurt timp. Iar daca nu? Daca nu, asta este, doar nu o sa stau asa, degeaba, pâna la vara. O sa ma las de fotbal si gata. Dar vom vedea ce se va întâmpla. Eu acum sunt cât se poate de linistit.